mooie stukje elke morgen bij het ontbijt.

Trusten

Wie betrouwbaar is in het geringste, is ook betrouwbaar als het om veel gaat, en wie oneerlijk is in het geringste is ook oneerlijk als het om veel gaat. Lucas 16: 10 De finale van Wie is de mol. Nu wordt duidelijk wie al die tijd de boel bedrogen heeft. Want niets is...

Beloning

Neem in je beurs geen gouden, zilveren of koperen munten mee, schaf je voor onderweg geen reistas aan, geen extra kleren, geen sandalen en geen stok, want een arbeider is het waard dat er in zijn onderhoud wordt voorzien Matteüs 10: 9, 10 Waarschijnlijk heb je het...

Oprecht veinzen

Ik denk vaak aan het oprechte geloof dat je grootmoeder Lois en je moeder Eunike hadden en dat – daarvan ben ik overtuigd – jij nu ook hebt.   2 Timoteüs 1:5 Het gebeurt mij regelmatig dat ik na afloop van een zondagse dienst ergens in de provincie de volgende vraag...

Wandelen in de zon

Jezus nam opnieuw het woord. Hij zei: ‘Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft’ Johannes 8:12 Vorige week heb ik in onze vakantie het boek ‘Gas, Het verhaal van een Nederlandse bodemschat’ van...

De straatkrantverkoper

Jezus kwam in de buurt van de stad Jericho. Daar zat een blinde bedelaar langs de kant van de weg. … Toen bleef Jezus staan en zei: ‘Breng die man hier.’ De man kwam, en Jezus vroeg: ‘Wat kan ik voor je doen?’ De blinde man antwoordde: ‘Heer, ik wil weer kunnen zien.’...

Campagnetijd!

Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot...

Ben jij een getuige?

Op de avond van die eerste dag van de week waren de leerlingen bij elkaar; ze hadden de deuren afgesloten, omdat ze bang waren voor de Joden. Jezus kwam in hun midden staan en zei: ‘Ik wens jullie vrede!’ Na deze woorden toonde hij hun zijn handen en zijn zijde. De...